Folositi corect limba romana!
2 participanți
Pagina 1 din 1
Folositi corect limba romana!
Printre cele mai mari prostii pe care le vad pe forumuri sunt inlocuirea c cu k , i cu y si terminatiile precum t , sh etc.
[*]Daca scrieti cu t sau sh nu scrieti mai repede , dimpotriva veti scrie mai mult ! [ in loc sa scrieti invat veti scrie invat
Nu mai folositi astfel de prescurtari (limbaj de chat) sau cum vreti voi sa le ziceti pentru ca:
[*]In primul rand nu este bine pentru voi , va veti obisnui sa scrieti cu asa zisele prescurtari ale voastre si veti avea o gramatica varza.
[*]Cel care va citi nu va intelege nimic si va va lua drept prosti.
[*]Nu ar strica sa vizitati si acest site
[*]Verbele la persoana II-a plural NU se scriu cu cratima!
Forme gresite:
Forme corecte:
[*]Substantivele in cazul vocal NU se scriu cu cratima.
Forme gresite:
Forme corecte:
[*]Acel "-o" se adauga DOAR la verbe ex:uite-o si pe aia.
[*]Nu aruncati niste virgule si niste cratime la nimereala doar pentru a parea mai culti, pentru ca veti scrie si gresit si din contra veti parea mai ......
[*] Pronumele la persoana I singular NU se scrie cu cratima decat in anumite contexte.
Forme corecte:
Forme gresite:
[*]Stiu ca multi o sa tratati cu [partea in spate] acest topic , dar sper ca macar 25% sa treaca macar o data pe aici si sa bage ceva la cap.
Autor:jOhnnY
Va rog in primul rind sa un incepeti ca am dat doar copy&paste la ce a zis el,ca este o minciuna,am muncit foarte mult la topicul acesta mai exact la subliniere,sa il aliniez frumos in pagina,sa scriu cu rosu la inceput de aliniat,si in al doilea rind sa treceti pe aici si nu dati va rog comentari doar pentru +1 post ca e de ajutor sau alte de astea decat daca chiar la-ti citit!!!
[*]Daca scrieti cu t sau sh nu scrieti mai repede , dimpotriva veti scrie mai mult ! [ in loc sa scrieti invat veti scrie invat
Nu mai folositi astfel de prescurtari (limbaj de chat) sau cum vreti voi sa le ziceti pentru ca:
[*]In primul rand nu este bine pentru voi , va veti obisnui sa scrieti cu asa zisele prescurtari ale voastre si veti avea o gramatica varza.
[*]Cel care va citi nu va intelege nimic si va va lua drept prosti.
[*]Nu ar strica sa vizitati si acest site
[*]Verbele la persoana II-a plural NU se scriu cu cratima!
Forme gresite:
- Cod:
sunte-ti , cere-ti , dori-ti
Forme corecte:
- Cod:
sunte-ti , cere-ti , dori-ti
[*]Substantivele in cazul vocal NU se scriu cu cratima.
Forme gresite:
- Cod:
frumoas-o , rea-o , nesimtit-o
Forme corecte:
- Cod:
frumoaso , reao , nesimtito
[*]Acel "-o" se adauga DOAR la verbe ex:uite-o si pe aia.
[*]Nu aruncati niste virgule si niste cratime la nimereala doar pentru a parea mai culti, pentru ca veti scrie si gresit si din contra veti parea mai ......
[*] Pronumele la persoana I singular NU se scrie cu cratima decat in anumite contexte.
Forme corecte:
- Cod:
Mie imi este foame
Mi-e foame
Forme gresite:
- Cod:
Mi-e imi este foame
Mie foame
[*]Stiu ca multi o sa tratati cu [partea in spate] acest topic , dar sper ca macar 25% sa treaca macar o data pe aici si sa bage ceva la cap.
Autor:jOhnnY
Va rog in primul rind sa un incepeti ca am dat doar copy&paste la ce a zis el,ca este o minciuna,am muncit foarte mult la topicul acesta mai exact la subliniere,sa il aliniez frumos in pagina,sa scriu cu rosu la inceput de aliniat,si in al doilea rind sa treceti pe aici si nu dati va rog comentari doar pentru +1 post ca e de ajutor sau alte de astea decat daca chiar la-ti citit!!!
Stealch- Membru
- Localizare : Deva
Re: Folositi corect limba romana!
Iti garantez ca sunt foarte multi care nu stiu limba romana :))
Stealch- Membru
- Localizare : Deva
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum